tisdag 27 november 2007

It is mightier than swords. I could kill you, sure, but I could only make you cry with these words.

Dagens aktiviteter bestod utav skolan (med feber, hosta och allämt illamående), tre avsnitt med Vänner, plugg samt mitt och jakobs hemliga projekt. Jag önskar jag kunde skriva om det,
men det är som sagt hemligt.

Dagens citat av Ross; "Hey, I grow up with Monica. If you didn't eat fast, you didn't eat!"

Ross har gjort Rachel med barn. Han hade inte haft sex på 6 månader.
Who can blame him? Sex är nödvändigt och har man gjort det en gång så är man nog fast.
Mer beroende framkallande än något annat? Utan tvekan, men använd preventivmedel.
Kondom om du inte vill ha aids.
Jag tror också att ni tycker detta inlägget är det mest intressantaste/vulgära/töntigaste/pinsammaste du läst av mig. Det jag vill markera är att man kan aldrig undkomma med detta ämne utan starkare reaktioner.
Min önskan är nog att man ska kunna få annan respons än något i stil med "moget" "ofta" eller bara tystnad.

Min fråga till dig, kära läsare: varför tror du sex har blivit ett sådant känsligt ämne att diskutera?

/dina

4 kommentarer:

  1. Det är helt enkelt kultur. Den världen vi lever i och har hjälpt till att bygga upp. Det är liksom ”pinsamt” och om man snackar om det är man inte riktigt rumsren eller anständig. Men tänk på det, hur såg man på sex för i tiden? Både för 3000 och 40 år sedan? Förut visste inte folk så mycket. Dom hade sina instinkter och följde dem. Det blev liksom fler människor. No big deal. Senare började folk fråga sig varför? Det här med forskning och sånt var ju inte så utvecklat för 2000 år sedan, så storken kanske inte var en helt förkastlig gissning? Ingen visste ju, så det var möjligt. Och vissa ansåg att det var en viss ”Gud” som hade fixat det där. Fanns ju en tjej som hette Maria, och som hade fött barn utan nån snubbe. Och hon hade inte vistats i sällskap med några storkar på lång tid. Alltså, guds verk. Och om gud gör sånna coola saker som skapar människor (människor är ju den ultimata varelsen och inget överträffar homo sapiens i hela universum!!!! Right?) så måste han vara bra på massa andra grejor också. Let’s worship.

    Senare i en hemsk bok vid namn bibeln som skrevs cirka 200 år senare i rom skrivs det massor av åsikter om sex. Sex är männskligt. Människor fixar barn själva. Men gud liksom fixar det sista, man ska tacka gud för barnet, för själv hade man aldrig pallat. Gud har alltså en del i det hela. Sen står det lite annat smått och gott i biblen, typ att kvinnor som har sex vid mens förtjänar döden. (mens hade man fortfarande inte förklarat).

    Så sex-tabun grunder sig helt enkelt i religion eller ”kultur” som folk vill kalla det för att inte säga något emot någons tro. Men alla vet det. Det ÄR religionens fel. Och som homosexualitet, vissa religiösa grupper anser stenhårt att Aids är guds straff för homosexuella. Sen när dom märkte att kvinnor också drabbades av aids bestämmde dom att det var guds straff till männskigheten för att vi accepterar homosexuella (btw, bibeln säger åt oss att döda bögar)

    Sen efter det har det blivit känsligt eftersom det har blivit en statusgrej. Liksom mycket sex = jävligt coolt. Så funkar det också med lejon eller flodhästar. Hela alfahane-grejen. Medans religion underordnar kvinnor, och vill att de ska sitta still och hålla käften. Kvinnor som sticker ut= fel. Män som är tysta = fel. Och sen är det ju svårt. Alla har ju begär, men det är svårt för pappor att råda sina ungar att vänta med sex när dom själv är riktigt pervon. Sån dubbelmoral..
    Idag är det inte så farligt ändå, det går ju i rätt riktinig meg sexualkunskap och allt.

    Så jag tror inte att problematiken ligger i att det inte talas avsugningar vid matbordet utan snarare att några tusen tjerer bli omskurna varje dag, för att det inte ska ha sex. Vi uppmuntras faktiskt till att snacka om sex.

    Och dom som bryr sig eller kallar nån pervo eller omogen, det bevisar just hur starka känslor det väcker. Eftersom alla är kåta, men vissa får mer än andra. Så liksom, sex är en ball grej, men sluta bry er så mycket och skitsakerna. Prioritera det som är viktigt, och strunta i vad folk säger. SKAPA DIN EGNA KULTUR!

    SvaraRadera
  2. Happy-dina!
    Tack för denna härliga kommentar (uppsatts?)!
    Jag kan se din mening i det hela och håller till viss del med dig.
    Att det är religionens fel, hm.
    Ja, det kan mycket väl vara så.
    Teorins stämmer, men jag personligen kan inte uttryck amig om att det är så. Dels för att jag är halft troende (osäker), och för att jag inte är så insatt i just den sexuella delen inom religion.

    Har du andra åsikter eller håller du med "Anonym" i hans/hennes kommentar? Skriv! :)

    SvaraRadera
  3. sex är inte speciellt pinsamt?
    Är detta ditt "töntigaste" inlägg för du skrev två rader om sex??

    SvaraRadera
  4. jag sa att du, som läsare, förmodligen kan tycka det, inte att det var det.
    och ja, sex kan ses väldigt genant att tala om rent allmänt bland människor.
    att detta kommer som en överraskning för dig finner jag väldigt roande.
    men att just du inte känner så är ju en annan sak. good for you, så att säga.

    SvaraRadera