torsdag 4 december 2008

Även din mamma

Det låter tragiskt, att säga att man är sexberoende. Sex addict- engelskan förskönar det inte som det så ofta gör med annat. Tar möjligen bort lite tragik, håller kvar större delen av den. Patetiskt, perverst, läskiga gubbar, Kvarteret Skatan-Gun, våldtäkter, oönskade barn, aids, död. Någonting i mitt liv och min uppväxt har gjort att dessa ord dyker upp när jag associerar till sexberoende. Jag tycker skulden ska läggas på föräldrar som lagt sexprat i vårt tabufack redan från födseln. "Inga sådana ord! Vi har ett barn i rummet.." Skulden ligger även hos människor som lever i celibat och andra människor som talar om dem som om de gjorde något vettigt. För det gör de inte, faktiskt. Skulle människan dö ut på denna jord är sannolikheten större att det är tack vare celibatsapiens än något annat.
Sexberoende låter tragiskt men är det det? Och i så fall, är inte alla människor tragiska? Är inte alla människor sexberoende? Jo, det är ni era smygfuckers. Allihop. /dina

6 kommentarer:

  1. Men, om folk vill leva i celibat, for real, så ligger det väl ingen skuld i det? Och krig och för starka vapen är lite mer troligt än celibat när det gäller självutrotning ^^

    Men aa, du har väldigt rätt ändå.
    Accept the sex

    SvaraRadera
  2. deras skuld ligger i att de får sexgrejen att verka dålig när det inte är det

    SvaraRadera
  3. hej, jag vill bara poängtera att du har missuppfattat en sak. skillnaden mellan bruk och missbruk. det är lätt hänt, många blandar gärna ihop begreppen - kanske i synnerhet när det kommer till den eviga (och tröttsamma) diskussionen om droger.

    men man kan säga såhär. nog gillar de allra flesta ligge. en övervägande majoritet kan förmodligen ha en någorlunda sund inställning till kropp och sex. man ligger när man kan, när man får, när man har lust. på samma sätt som du och jag kan sänka ett par groggar då och då. bli lite dragen, utan att det innebär jordens undergång.

    men så finns det missbrukare. som dricker så det går ut över jobb och familj. som hejdlöst ligger runt med alla och envar, utan att man kanske för den sakens skull vill. för att låna ett engelskt uttryck, man "övergör" det. ägnar sig åt livets goda, i den utsträckning att det blir destruktivt.

    själva ordet i sig, miss-bruk, hintar om att det finns en dimension av okontrollerbarhet. man dricker för att man inte kan låta bli. knullar skiten ur sig själv för att man inte kan låta bli. och det har ingenting med lust att göra.

    jag tycker det är viktigt att komma ihåg detta, och inte fördöma och förlöjliga dem som kämpar med sina missbruk!

    puss och kram.

    SvaraRadera
  4. Little Booby for president ^^
    Enda problemet är väl att det är lätt att inte upptäcka gränsen, när man går över från bruk till missbruk.

    SvaraRadera
  5. Tänkte bara fråga om du läst boken Choke av Chuck Palahniuk? Den handlar om sexmissbruk och är sjukt bra ;D

    SvaraRadera
  6. Nej det har jag inte. Men ska lägga titeln på minnet! :)

    SvaraRadera