lördag 22 november 2008

Jag hatar icke köttätare som hatar köttätare!

På den senaste tiden har jag samlat på mig en mängd med irritationer och det börjar bli tungt nu. I vanliga fall hade jag kunnat skriva ner det i min oelektroniska dagbok men vad gör man när den är full? Jag frågar mig själv, vad vågar jag skriva här egentligen? Ingenting i stort sätt. Ni skrämmer mig. Jag väntar på den dagen ni inte gör det. /dina

11 kommentarer:

  1. håller med dig om rubriken där:) Folk kan la få äta vad dom vill. Fast jag hatar även köttätare som hatar icke-köttätare^^ eller aa..hatar kanske inte, ogillar eller nåt..

    SvaraRadera
  2. Lite klurigt, jag äter inte kött men jag hatar inte heller dom som gör det. däremot tyker jag att dom har fel, mycket fel. Jag förstår också de veggosar som hatar köttätare. De gör en insats mot ondskan här i världen, medans köttätare gör världen mer orättvis. så det handlar inte om vad grannen har på tallriken utan vilken inställning denna har. Lite som nazismen. Alla borde väl få sparka in pannan på vem de vill?

    SvaraRadera
  3. "En insats mot ondskan här i världen"..Haha fin dramatik där! Gillar det. Men man kan ju inte döma och hata någon för att den inte har samma värderingar när det gäller att käka kött eller inte. Det tycker jag säger sig självt hur korkat det är.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att icke-köttätare borde växa upp. (av många anlednignar som jag icke orkar slänga fram här) HAHAHAHA
    -Fast de äckligaste människorna som lever är fan dom som är vegi-mongon när det passar. Alltså att de inte äter "ofräschheter" som korv, men tycker att burgare är the best thing evaaah.

    SvaraRadera
  5. det handlar inte om värderingar, det handlar om ren fakta. alla människor väljer bara att förneka mer eller mindre.

    ps. jag hatar ingen.

    SvaraRadera
  6. jag tycker inte man kan säga att vegetarianer är godare människor är kött-ätare. Jag vet inte hur många veggosar jag känner som är det på grund utav grupptryck och som slänger skräp på marken där de står. Jag känner också många kött-ätare som stödjer amnesty, sorterar sopor och är aktiva inom röda korset. att vara vegetarian är inte en gratisbiljett till godhet och respekt vilket många verkar tro.

    SvaraRadera
  7. Jag stödjer det Pau skrev, till punkt och pricka faktiskt. Tror absolut inte att många veggos är det just för att de själva kom fram till vad de tycker är orättvist och inte här i världen. Jag tror på: man blir som man umgås.

    SvaraRadera
  8. men det är väl bättre att man blir tillsagd och övertygad av sina kompisar att vara veggo, än att inte vara det alls? jag menar, om man hör dödssiffror och ser filmer som ens vänner visar en, för att sedan besluta sig för att bli vegetarian, då är ju det bättre än att vara köttätare. det är ju oftast inte så att man blir veggo bara för att ens vänner är det, jag skulle säga att de liksom "öppnar ens ögon", innan man tar reda på mer fakta så vet man ju faktiskt inte vad som pågår. så därför skulle inte jag kalla det grupptryck.

    SvaraRadera
  9. Eller så överväger man att bli vegetarian efter dessa filmer och dödssiffror som ens vänner har visat för att inte känna sig som en hemsk människa i deras ögon. Jag tror att det blir så undermedvetet och det är resultatet från ett visst grupptryck. Dessutom så är det definitivt inte obekant för någon i stort sätt att djur dödas på ett grymt och onödigt sätt oavsett om de har vegetarianer kring sig eller inte plus att efter den lilla informationen är det ingenting som hindrar en från att själv söka mer fakta om den saken. Om man nu verkligen bryr sig självmant och opåverkat.

    SvaraRadera
  10. jag håller med dina, man tror väll inte att mcnuggets växer på små rosa buskar bara för att man inte känner några vegetarianer, informationen är ju inte direkt hemlighetsstämplad. men när man lär känna vegetarianer så blir man mer påverkad, vill inte stå ensam i matkön till köttet o.s.v. det blir helt enkelt praktiskare att bli vegetarian. det skulle jag kalla grupptryck, även om det inte nödvändigtvis är negativt.

    SvaraRadera